Maatschappelijke Diensttijd: hoe doe ik een aanvraag voor subsidie?

25-05-2023
225 keer bekeken 0 reacties

Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten en zet je je vrijwillig in voor een ander. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker. Tot eind juni kun je jouw aanvraag indienen. Stérk.Brabant geeft je graag meer toelichting!

Maatschappelijke diensttijd (MDT) biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om gedurende een aantal weken tot maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander. Zo organiseren jongeren bijvoorbeeld sportactiviteiten in de buurt, geven taalles aan nieuwkomers of begeleiden eenzame ouderen als buddy. MDT helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving en vergroot hun maatschappelijke betrokkenheid. 

Als organisatie kan jij ook een MDT-traject aanbieden aan jongeren bij jou in de buurt. hiervoor kun je subsidie aanvragen. Wanneer deze wordt goedgekeurd kun je aan de slag met het werven van jongeren en het (verder) uitwerken van de invulling van het traject. Het is de bedoeling dat jongeren veel zélf aan het roer staan; geef ze daarvoor ook de ruimte tijdens hun traject. 

Een basis MDT-traject staat gelijk aan minimaal 80 uur gedurende een periode van maximaal 6 maanden. Je kunt maximaal €1.312 subsidie per MDT-basis-traject aanvragen. Je vraagt de subsidie per jongere aan. Is je plan om 100 jongeren te gaan bereiken? Dan doe je een aanvraag voor €131.200 euro.

Wie kan indienen?

  • De subsidieregeling is bestemd voor alle organisaties, waaronder maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten. Je dient een subsidieaanvraag in namens een partnerschap.

Wat kan je aanvragen?

  • Je kan een aanvraag doen voor een MDT-project van 2 of 3 jaar, met een minimale subsidie van €240.000 en maximaal €4,5 miljoen.

Waarvoor mag je een aanvraag doen?

  • Werving
  • Intake en matching
  • Begeleiding
  • Overige activiteiten tijdens MDT-traject
  • Coördinerende, uitvoerende en ondersteunende werkzaamheden
  • Samenwerking, verduurzaming en kennisdeling

Er is een samenvatting van de subsidieregeling beschikbaar. Deze vind je hier.

Een aanvraag doe je via DUS-I. Op deze website vind je het beoordelingskader, meer duidelijkheid over de voorwaarden van het doen van een subsidieaanvraag en alle benodigde documenten. Om een aanvraag te doen moet je een online formulier invullen. Wil je de vragen inzien? Dat kan! Maak gebruik van de voorbeeldversie. Hier kun je door de aanvraag bladeren zonder iets in te hoeven vullen.

Wil je tips voor het doen van een aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we of we je verder kunnen helpen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen