Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Interactieve voorstelling werven en behouden van vrijwilligers | Waalwijk

Begin

31-10-2023 om 17:30

Einde

31-10-2023 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Theater de Leest, Waalwijk

Deze avond is bedoeld voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van culturele verenigingen, stichtingen en informele groepen uit de regio Waalwijk. De zoektocht naar vrijwilligers staat deze avond centraal. Hoe werf en behoud je ze voor je organisatie?

Op dinsdag 31 oktober 2023 houdt de gemeente Waalwijk en kunstencentrum Waalwijk in samenwerking met Kunstloc Brabant een regionale bijeenkomst in theater de Leest.    

Deze avond is bedoeld voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van culturele verenigingen, stichtingen en informele groepen uit de regio Waalwijk. De zoektocht naar vrijwilligers staat deze avond centraal. Hoe werf en behoud je ze voor je organisatie?    

We starten met een gratis diner waarna we om 19:00 uur de bijeenkomst openen, gevolgd door de interactieve theatervoorstelling ‘Rode loper uit, achterdeur dicht’ van Durven & Doen.

Voor de regionale bijeenkomst is gekozen voor het thema vrijwilligers. Want dat is en blijft voor veel verenigingen, stichtingen en informele groepen een probleem. Steeds vaker moeten zij zichzelf opheffen, omdat ze niet voldoende vrijwilligers hebben om alles geregeld te krijgen. Dat geldt zowel op bestuursniveau als achter de schermen bij het organiseren van activiteiten, het bijhouden van de administratie of een website. Mensen hebben steeds minder tijd en/of willen zich niet langere tijd aan iets vastzitten. Wat te doen? 

De mensen van Durven & Doen laat besturen tijdens een interactieve voorstelling zien hoe je het anders kunt aanpakken, onder andere door op een ludieke manier een spiegel voor te houden. Maar samen met de zaal zoeken ze ook naar oplossingen voor het lastige vraagstuk. Deze voorstelling is in 2022 ook in Breda opgevoerd en was toen een groot succes. Om ervoor te zorgen dat de aanwezige verenigingen uit de regio met elkaar in contact komen en ervaringen kunnen delen, is er voorafgaand aan de voorstelling een diner. 

De voorstelling en het diner zijn gratis bij te wonen. Deadline voor de inschrijving is 24 oktober

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente Waalwijk in samenwerking met Kunstloc Brabant in het kader van de herstelgelden amateurkunst van het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Voor wie?

Besturen en vrijwilligerscoördinatoren culturele organisaties uit de regio Waalwijk

Aanmelden

 

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen